Dziś przygotowałam na śniadanko fajną przystawkę do kiełbaski śląskiej na gorąco.
Przystawka to Pomidorki z serem Mozarella oraz sosem greckim.
Do przygotowania sosu greckiego wykorzystałam w końcu shaker,
który otrzymałam w przesyłce do testów z portalu Uroda i Zdrowie.
A teraz zobaczcie jak łatwo i szybko można przygotować taką przystaweczkę ;))
SKŁADNIKI:
- 2 pomidory
- 10 kawałeczków sera Mozarella
- sos grecki
- 1 łyżka oleju
PRZYGOTOWANIE:
Sos grecki mieszamy wraz z łyżką oleju w shakerze. Gotowy sos na pół
godzinki odkładamy do lodówki, aby przeszedł jego smak. Następnie
myjemy pomidory i kroimy w cienkie plasterki. Na talerz układamy gotowe
plasterki i układamy ser Mozarella w zależności ile go lubimy. Danie
polewamy przygotowanym wcześniej sosem greckim.
SMACZNEGO !!
mmm jedzonko :)
OdpowiedzUsuńWitam jestem nową czytelniczką, czytam, czytam a przy okazji zapraszam do mnie :):*
OdpowiedzUsuńkasiulekkochany.blogspot.com