emailFB instagram

20 kwietnia 2013

Przedsmak GRILLowania :))

Dziś jak byłam na spacerku czułam czsami w powietrzu unoszacy się zapach grilla. 
Tak mnie naszła ochota na takie danie jak nie wiem co :)) A z racji tego, że ostatnio zakupiłam białą kiełbaskę do białego barszczyku, postanowiłam zrobić sobie danie grillowe z jej udziałem. Sami zobaczcie...



SKŁADNIKI:
  • 1 pętko białej kiełbaski
  • cebula
  • przyprawa KAMIS ognista mieszanka przypraw
  • olej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PRZYGOTOWANIE:
Białą kiełbaską przecinamy co jakieś 4 cm , aby lepiej nam się podsmażyła. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. W międzyczasie na duży ogień wstawiamy patelnię i wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzany olej dajemy białą kiełbaskę i jak już zacznie nam się ładnie rumienić dodajemy przyprawę KAMIS ognista mieszanka przypraw. Następnie dodajemy pokrojoną w talarki cebulkę i mieszamy wszystko, aż do podsmażenia kiełbaski wraz z cebulką. Gotowe danie podajemy z ketchupem, bądź musztardą oraz pieczywem. 



SMACZNEGO !!!

2 komentarze:

Printfriendly