SKŁADNIKI:
- 2 duże bagietki
- 300 gram obranych pieczarek
- 2 cebule
- olej
- suszony majeranek
- suszone oregano
- suszona bazylia
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ser edamski
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy drobno w kostkę. Do woka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulkę, aby była zeszklona i miękka.
W następnej kolejności dajemy pieczarki. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. . Przykrywamy pokrywką, aby pieczarki nam się poddusiły.
Kiedy będą miękkie, to dodajemy przyprawy, musztardę rosyjską oraz koncentrat. Wszystko razem porządnie mieszamy. Wyłączamy i czekamy kiedy nam ostygnie gotowy farsz.
Ser trzemy na grubych oczkach. W między czasie kroimy bagietki w zdłuż i następnie na połowę. Wychodzi nam w sumie 8 części bagietek. Nakładamy farsz na każdą z nich i obficie posypujemy serem edamskim.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach na niecałe 10 minut. W sumie do momentu, kiedy to ser nam się na nich rozpuści. I ciepłe podajemy. Można jeść same, bądź z ketchupem albo majonezem :) A dziś - kto obserwuje mnie na Instagram, ten wie - będę walczyła z dynią i cukinią :))
SMACZNEGO !! :)
