emailFB instagram

17 lutego 2016

Kasza kuskus z marchewkowym tagliatelle oraz z polewą buraczaną

Kasza kuskus w naszej rodzinie ostatnio bardzo często gości . Nieważne czy to są przygotowane wcześniej sałatki czy też w innej formie. Dlatego pomyślałam, aby ją przygotować razem z warzywami i krajanką buraczaną WINIARY. OK, aby nie przedłużać zapraszam na poniższy przepis.


SKŁADNIKI:
  • 1 opakowanie kaszy kuskus (instant)
  • odrobina oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie krajanki buraczanej WINIARY 
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka wrzątku

PRZYGOTOWANIE: 

Na samym początku gotujemy wodę, a następnie wrzątkiem zalewamy kaszę kuskus. Marchewkę kroimy z każdej strony na cienkie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i szklimy marchewkę wcześniej pokrojoną niczym makaron tagliatelle. Podsmażamy czasu , aby straciła na objętości i poddusiła się, a zarazem zachowała sprężystość, nie oklapła i nie puściła zbyt dużo soku. Delikatnie zeszkloną wyciągamy na talerz. W garnuszku krajankę buraczaną zalewamy odrobiną wrzątku i na małym ogniu wszystko doprowadzamy do wrzenia. Wszystko razem podajemy na talerzu.

SMACZNEGO !!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly