SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie kaszy kuskus (instant)
- odrobina oliwy z oliwek
- 1 opakowanie krajanki buraczanej WINIARY
- 1 marchewka
- 1 szklanka wrzątku
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku gotujemy wodę, a następnie wrzątkiem zalewamy kaszę kuskus. Marchewkę kroimy z każdej strony na cienkie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i szklimy marchewkę wcześniej pokrojoną niczym makaron tagliatelle. Podsmażamy czasu , aby straciła na objętości i poddusiła się, a zarazem zachowała sprężystość, nie oklapła i nie puściła zbyt dużo soku. Delikatnie zeszkloną wyciągamy na talerz. W garnuszku krajankę buraczaną zalewamy odrobiną wrzątku i na małym ogniu wszystko doprowadzamy do wrzenia. Wszystko razem podajemy na talerzu.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz