emailFB instagram

06 marca 2018

Buchmann | Fern Green i Jessica Oldfield - Zielona seria

 

Wyjątkowa seria o zdrowych posiłkach, nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia. Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego. Zielona seria przedstawia 5 książek, w których tak samo ważne jest przedstawienie tytułowego produktu, jak i podanie przepisów z jego wykorzystaniem. Autorka zwraca uwagę na indywidualne podejście do diety: podaje informacje o produktach, zawartych w nich wartościach odżywczych i sposobach ich łączenia.Te przepisy to nie tylko zdrowe, ale i przepyszne recepty na pomoc dla naszych organizmów. Łatwe w przygotowaniu, wykorzystujące modne trendy, oparte na nowoczesnym podejściu do odżywiania. Wszystkie publikacje zawierają sposoby łączenia składników i wyboru konkretnych dań dla aktualnych potrzeb każdego z nas. Przepisy są zaprezentowane w atrakcyjny i łatwy sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami produktów i gotowych dań.

Cena: 29, 99 zł

Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku! Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne? Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery – a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji. Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy – to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym i niezastąpionym źródłem białka w Twojej kuchni.

Cena: 29,99 zł

Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.

Cena: 29,99 zł


Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru.

Cena 29, 99 zł


Coraz bardziej znany i coraz częściej używany także w Polsce! Jego właściwości oraz możliwości wykorzystania i korzyści dla zdrowia są dużo większe, niż powszechnie się uważa. Dlaczego olej kokosowy możemy nazwać superpokarmem? Czym różni się olej kokosowy rafinowany od extra virgin? Jak się go uzyskuje i jak można go wykorzystać w kuchni i pielęgnacji ciała? W jaki sposób pozyskać miąższ, śmietankę oraz mleko z orzecha kokosowego? I jak wzbogacić nimi nasze posiłki i kosmetyki? Niezwykłe, czasem zaskakujące przepisy z użyciem oleju kokosowego na smaczne śniadania, dania jednogarnkowe, przekąski, słodycze i pyszne desery. A także kilka recept, dzięki którym po smakowitym posiłku można zadbać także o swoje ciało. Piękne zdjęcia składników i gotowych dań nie pozostawią nikogo obojętnym na walory, nie tylko smakowe!

Cena: 29,99 zł


Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.



Zielona seria to dla nas nie tylko seria o zdrowym pożywieniu, ale również namiastka tego, co już od jakiegoś czasu jest w naszym menu. Lubimy namieszać w naszej kuchni do tego stopnia, aby te dania były wykwintne w smaku, ale również zawierały odpowiednią porcję witamin niezbędną dla naszego organizmu. Wirusy czają się zewsząd i nie unikniemy ich, jednak naturalne probiotyki, jak również witaminy zawarte w produktach, które są na wyciągnięcie dłoni trzeba spożywać, aby odbudować naturalną odporność. Zielona seria jest często przeze mnie przeglądana i inspiruje do tworzenia smacznych dań dla moich chłopców. W końcu są to posiłki od serca...A Wy lubicie namieszać zdrowo w Waszym menu? 

Aneczka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly