Makaron ze szpinakiem uwielbiamy nie od dziś. Jedynie co muszę robić podczas przygotowania, to blendować porządnie szpinak. Klasycznie dodawałam też prasowany czosnek i przyprawiałam do smaku solą i pieprzem. Było szybko, smacznie i zdrowo. Postanowiłam przełamać przepis i dodać coś do smaku. Pokażę Wam dziś, co przyrządziłam dla swoich chłopców.
Zawsze zabieram się od ugotowania makaronu gwiazdek Lubella , tak al dente w osolonej wodzie. Zawsze wychodzi dobrze ugotowany, nie klei się i jest smaczny.
SKŁADNIKI:
- 3 duże kiście liści młodego szpinaku
- 1 paczka makaronu jajecznego gwiazdki Lubella
- 4 ząbki czosnku- 1 kiść natki pietruszki
- 1 kiść świeżego majeranku
- 50 gram masła osełkowego
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Do wrzącej osolonej wody wsypujemy cała zawartość paczki makaronu jajecznego gwiazdki Lubella. Gotujemy makaron al dente. W głębokiej patelni na małym ogniu rozgrzewamy masło osełkowe i dodajemy zblendowany wcześniej szpinak oraz sprasowany czosnek. Wszystko razem porządnie mieszamy i zostawiamy wszystko na małym ogniu. W międzyczasie blendujemy razem natkę pietruszki i majeranek. Wszystko razem dodajemy do głębokiej patelni, porządnie wszystko miesząc. Kiedy będzie już wszystko odpowiednio ugotowane, to dodajemy makaron. Porządnie mieszamy i dodajemy do smaku pieprz i sól. I gotowe!
Czas przygotowania takiego dania to około pół godzinki.
Wszystko przygotowuje się bardzo szybko, a danie znika w mgnieniu oka!
Zainteresował Cię ten post? Miło mi będzie, kiedy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz