Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła pandemię. Zdrowy rozsądek podpowiada mi ciągle, aby zdrowo się odżywiać oraz aby prowadzić aktywny tryb życia. Już dawno postanowiliśmy, że wykluczymy z naszego menu kilka składników i zamienimy je na te bardziej zdrowe. Wszystko idzie w dobrą stronę, bo chłopcy mają sporo energii, aby ją w ciągu dnia ją z siebie wydobyć.
Obecnie jesteśmy w domu, ale mamy co robić. Lekcje odrabiamy w domowym zaciszu. Zajadamy się zdrowo. Dbamy o to, aby nasza dieta była bogata w witaminy i minerały. Smakołyki i deserki robimy z produktów ogólnodostępnych, jednak wybieramy te najbardziej wartościowe. Kilka dni temu zrobiłam budyń owsiankowy. To wzbudziło Waszą czujność na moim profilu instagram i w wyniku ankiety chcieliście, aby taki przepis Wam opublikować.
SKŁADNIKI:
- 250 gram płatków owsianych
- 2 szklanki mleka
- maliny
- jagody
- gruszki
PRZYGOTOWANIE:
Kiedy mleko będzie już się nam zaczynać gotować, to wsypujemy płatki owsiane i gotujemy je na małym ogniu. Kiedy płatki już będą miękkie możemy poczekać, aż lekko ostygną. Blendujemy je później na gładką masę, z czego wynika, że wygląda jak budyń. Tak przygotowany dajemy je do ulubionych miseczek, ozdabiając je owockami. Wybieramy, jakie najbardziej lubimy. My nie możemy zrezygnować z malinek i jagódek. do tego dołożyłam soczystą gruszkę.
Co ostatnio zajadaliście tak pysznego?
Zainteresował Cię ten post? Miło mi będzie, kiedy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz